keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Mikänimivaan raakaleipää, tuoreleipää






Kräkkereitä, näkkäreitä, raakaleipää tai mikänimivaan leipää

Uunipellillinen:

Pellavansiemeniä reilu 2 dl, anna liota ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli, lisää siihen n. 1dl jtn muita siemeniä, raasta sekaan porkkanaa tai punajuurta reilun desin verran halutessasi. Ripsauta suolaa maun mukaan, vajaa tl vois olla aluksi hyvä. Levittele uunipellile leivinpaperin päälle, laita uuniin tai kuivuriin kuivumaan, raakaleipä syntyy alle 45 asteessa ja terveellinen leipä alle 70 astetta :D riippuu minkälainen uuni tai kuivuri on.. kuivattele kuivaksi jokunen tunti, yön yli tai sopiva aika.


Käännä jossain vaiheessa ympäri, irrota leivinpaperi ja jatka kuivattelemista kunnes koostumus on mieleisesi.

Mitä pitempään kuivattelet, sen rapsakampi leivästä tulee.

Rutikuiva leipä säilyy pitempään kuin kostea leipä. Ja kun leipä kasvaa harmaata karvaa ;) niin sen voi siirtää madoille ruuaksi :D ;)

Päälllysteeksi vaikkapa avokaadosta, basilikasta, valkosipulista ja laatusuolasta maukas levite. Tai luomuvoita sopivasti. Maistuu hyvältä ihan kyllä ilman päälllysteitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti