lauantai 22. marraskuuta 2014

Mandala lounaaksi


Ruuan kanssa on mukava välillä vähän leikitellä, sillä ruuansulatushan alkaa oikeasti jo katseesta.Kun katselemme kauniisti asteltua ruoka-annosta se herättää meissä halun nauttia tuosta ihanasta luomuksesta mahdollisimman monella aistilla. Katseen jälkeen usein nenään leijailee ihanan ruuan houkutteleva tuoksu joka herättelee kenties hieman uinuvaa ruuansulatusta. Vesi herahtaa kielelle ja suussa alkaa maistua hieman jo odotettavissa olevia makuja. Istahdat oikein kunnolla ruokalautasesi äärelle, ihailet sitä silmilläsi, nenälläsi, aloitat hitaasti maistelemisen ja annat rikkaitten makujen herätellä suussasi kaikki, ihan jokikisen makunystyrän. Pureskelet hiiiiitaasti ja nautinnollisesti, silmät saattavat sulkeutua kun keskityt tähänainutlaatuiseen hetkeen- hetkeen jossa Sinä kehoasi suurella Rakkaudella ja Kunnioituksella ravitset jotta se taas jaksa kulkea paikasta toiseen tyytyväisenä hymyillen. 
Niinhän sitä jossakin mainoksessakin sanotaan "Hyvä ruoka-parempi mieli"
ja mikä sen laadukkaampaa olisikaan kuin itse tehty ruoka hyvistä, laadukkaista raaka-aineksista ja ennenkaikkea kaikessa rauhassa Rakkaudella ja arvostaen jokaisesta suupalasta nauttien.




Porkkanapyörykät:

n. 4 isohkoa porkkanaa
1-2 rkl sitruunan mehua
1 valkosipalin kynsi
pieni pätkä inkivääriä
1tl garam masalaa
1-2 rkl chiansiemeniä
yrttisuolaa tai suolaa

Kaikki sekaisin teharilla  ja pyörittele palleroiksi tai pateeksi. Pinnalle mustia seesaminsiemeniä tms. koristusta.

Soossi:

Nakkele tehosekoitimen kannuun kaikki:

1dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipalin kynsi
3rkl hapankaalta
1/2 granaattiomenaa
suolaa
kurkumaa
mustapippuria
vettä sen verran vähän, että saat teharin pyörimään.

Huristele tasaiseksi tahnaksi, tarkista maku ja nautiskele palleroitten ja sallllaatin kansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti