lauantai 16. kesäkuuta 2012

RakkausRavintola: toinen kattaus

Tarjolla oli mm. raakakakkuja, norikkoja (raakamakkaraa), salaattia, nokkoshamppusoosia,hapatettuja juomia, kuusenkerkkäpirtelöä á la Teemu, rakkautta ja hyvää seuraa, ihania iloisia ihmisiä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, voiko parempaa toivoa...

Mustikkataivas, pakastetuista mustikoista
Tyrnilove, pakastetuista tyrneistä
Teemaksi valitsimme villiyrtit, käytimme mm. nokkosta, voikukkaa, maitohorsmaa ja kuusenkerkkiä salaateissa, norikoissa,sooseissa ja pirtelöissä. Moni yllättyi kuinka maukkaita villiyrtit ovat, nokkonenkaan ei kenenkään kieltä pistellyt vaikka sen raakana blendasin soosin joukkoon. Seuraava RakkausRavintola on suunniteltu heinäkuun puoleenväliin.. Idoita pullollaan ootan, sormet syyhyävät jo, että pääsisi tekemän. Onneksi on juhannus ystävien kanssa ja arvatkaas kuka saa kokata sydämensä kyllyydestä, raakaa ja kypsää ja kaikkea siltä väliltä-JEE!
Sitä odotellessa kuivatellaan nokkoisia, peltokortetta, voikukkia ja-lehtiä, ja ties mitä muuta..ja tietysti pakastetaan kuusenkerkkiä.. Keppisoppaa keittelin eilen, ajatttelin ottaa keppisoppakuurin ja kokeilla miten se vaikuttaa. Keppisoppaan tarvitaan katajaa, mäntyä ja kuusta, vettä, suolaa. Oksat katkotaan peinemmiksi, kaadetaan kuuma vesi päälle, annetaan muhia pari päivää, siivilöidään, pullotetaan, laitetaan viileään ja nautitaan puoli lasillista päivässä, seurataan vaikutusta ja keitellään lisää..

Iloa ja Waloa
Laatuun Paluu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti