Suklaa-salmiakki raakakaakku seesam-manteli-inkiväärikermalla |
Pohjaan laitoin summittaisesti arvioiden luomulaatuisia aineksia
yhteensä n. 3dl rusinoita ja viikunoita
1dl kookoshiutaleita
1dl auringonkukansiemeniä
1dl manteleita
reilu 1tl jauhettua inkivääriä
ripsaus puhdistamatonta merisuolaa
Puoli pussillista Rakkautta
Huristelinsuristelin yleiskoneella pohjan ainekset murumaiseksi massaksi. Laitoin n. 20cm irtopohjavuokaan leivinpaperin pohjalle ja taputtelin pohjan siihen.
täytteeseen upposi arviomäärin seuraavanlaisia aineksia
2dl auringonkukansiemeniä jauhoiksi jauhettuna
3 keskipient avokaadoa (tää ei ollut luomua, mut ei haittaa, paksukuorinen kun on)
1dl lucumajauhetta
1dl raakakaakaojauhetta
1 rkl kuivattua stevianlehtisilppua
0,5dl sulatettua kookosöljyä
Puoli pussillista Rakkautta
n. 3 dl vettä
ja maun tarkistuksen jälkeen lisäsin vielä 6 tippaa nestemäistä steviaa
ja salmiakkiosuuteen n. 1tl lakritsanjuurijauhetta ja suolaa
Huristelinsuristelin Vitamixillä täytteen ainekset sekaisin, lisäsin vettä ensin puolet ja sitten hiljalleen loput. Otin noin kolmanneksen täytteestä toiseen kulhoon johon lisäsin lakujauheen ja suolan.
Levitin ensin salmiakkitäytteen pohjan päälle ja seuraavaksi kaadoin suklaatäytteen päällimmmmäiseksi.
Annoin koko komeuden jähmettyä jääkaapissa seuraavaan aamuun ja yllätys oli iloinen kun täyte oli juuri oikeanlainen koostumukseltaan. Juuri sopivan pehmeä ja kiinteä yhtäaikaa.
Kerman ainekset meni suunnilleen näin:
reilu desi seesaminsiemeniä likoamaan muutamaksi tunniksi
toiseen lasiin vajaa desi manteleita likoamaan ainakin muutamaksi tunniksi
Liottuaan huuhtelin vielä molemmat ja kippasin blenderiin ja lisäsin vielä reilun sentin pätkän kuorittua luomu inkivääriä. Mukaan myös desi vettä.
Hurautinsurautin tasaiseksi kermaksi, lisäsin vettä vielä vähän. Makeutta en laittanut, olisi voinut ehkä vähän laittaa hunajaa tai steviaa, hyvää oli näinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti