torstai 19. heinäkuuta 2012

Valkosipulilla tai ilman-soosi ja Raastesalaatti

2 dl auringonkukan siemeniä (en ehtinyt liottaa)
0,5 dl seesaminsiemeniä (näitäkään ei lioteltu)
1 ruukku persiljaa
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
4-5 valkosipulin kynttä, tai sitten ei
n. 1 tl suolaa
3 rkl omenaviinietikkaa
1,5 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
3 rkl hiivahiutaleita
2 dl aurinkokuivatun tomaatin liotusvettä
2 dl omenatuoremehua

Laita ainekset blenderiin (tai kannuun jos käytät sauvasekoitinta) nesteitä lukuunottamatta, hurauta hetkinen ja lisää nesteet, hurauta sileäksi ja siirrä maustumaan hetkeksi jääkaappiin ja sitten raastesalaatin päälle, nam.

Raastesalaatti (riittää isollekkin porukukalle)

kaalia, yksi pieni kerä
porkkanaa, 5-7
kesäkurpitsaa 1-2
palsternakkaa 1-2
kesäsipulia muutama varsineen
varsiselleriä muutama varsi
lipstikkaa pari lehteä
rusinoita kourallinen
oliivi tms. öljyä lorautellaan päälle
ripaus suolaa (noin puoli teelusikallista)
-raasta kaikki karkeaksi raasteeksi ja sekoita keskenään isossa kulhossa. Anna maustua sillä aikaa kun katat pöydän.
- säilyy jääkaapissa kolme-neljä päivää ja maku vain paranee..

Kaikki ainekset ovat luomua molemmissa (soosissa ja raastesallaatissa).


Bon appetit
~Laatuun Paluu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti