lauantai 25. lokakuuta 2014

Lucumatohoveeta kokkeilusa

Olen useinkin törmännyt erilaisiin ohjeisiin lucumatoffeesta, ja nyt oli aika kokeilla yhtä niistä, Taiteilijan vapaudella säveltäen omannäköiseksi :D


vasemmalla kahavinmakuset ja oikealla karpaloiset tohoveet


Lakritsajuurella lucumatohoveeta ja karpaloita.............ja kahavinmakuakin :)
1dl kookosöljyä
0,5dl kaakaovoita raastettuna
n. 1,5 dl lucumajauhetta
n. 2tl lakritsanjuurijauhetta
ripaus laatusuolaa (elikkäs puhistamatonta merisuolaa tahi ruususuolaa)
karpaloita kourallinen tai enempi
1-2tl luomu pikakahavijauhetta 
Sulata kaakaovoi ja suola vesihauteessa
Lisää kookosöljy sekaan sulamaan.
Lisää lucuma ja lakritsanjuurijauhe sulaan rasvaan ja sekoittele tasaisen sileänsamettiseksi.
Laita muottien/muotin pohjalle karpaloita ja kaada puolet toffeemassasta päälle.
Lisää toiseen puoleen toffeemassaa 1-2tl luomu pikakahvijauhetta ja sekoittele tasaisen sileänsamettiseksi.
Kaada kahvi-laku-lucuma toffeemassa muottiin/muotteihin.
Laita jääkaappiin jähmettymään reiluksi puoleksi tunniksi.
Nautiskele ja tarjoo kaverille kans ♥♥
Tohoveet kannattaa säilyttää jääkaapissa, jos niitä sattuu jäämään säilytykseen asti , tuore-marjaisat tohoveet säilyvät hieman lyhemmän aikaa kuin kahavitohoveet.

Inspiraation tekemiseen sain tästä ohjeesta   http://wellberries.com/2014/10/20/lisaa-lucumaa-karpalotoffeen-muodossa/  Kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti