lauantai 13. syyskuuta 2014

Tyrni ja lehtikaali ne yhteen soppii

Tänään ajattelin yhdistää kaksi lemppariani aamupalalla: lehtikaalin ja eilen poimitut tyrnimarjat ja siitä syntyi, makuyhdistelmä vailla vertaa :D ja kun sitten vielä päälle ajatuksissani huitaisin läjän toiseen ruokaan aikomiani linssin ituja, niin makuelämys oli... terveellinen ;) mieleni ja kieleni oli jo rakentanut tajunnanräjäyttävän suussasulavan tyrnimäisen makuelämyksen..
Idea alkoi kuitenkin itämään ja tuumailin tovin: jos lehtikaalta laittaa vähän vähemmän, vaikka 2 lehteä, eikä neljää niinkuin laitoin ja puolikkaan banaanin makeudeksi, niin taatusti toimii... ja toimikin.

Alunperinohje:
4 lehtikaalin lehteä
1,5dl tyrnejä
2rkl pellavansiemeniä
2rkl chiansiemeniä
avokaado
vettä
muutama tippa steviaa (joku muu oli syönyt kaikki hunajat)

Hurauttelin kaikki sekaisin.

Tuunattu ohje:
2 lehtikaalin lehteä
1,5dl tyrnejä
2rkl pellavansiemeniä
2rkl chiansiemeniä
avokaado
banaani tai puolikas
vettä
stevianlehtiä muutama
Hurauttelin kaikki sekaisin.


Päälle hurauttelin seesaminsiemen-inkiväärikermaa

1dl yön yli liotettuja seesaminsiemeniä huuhdeltuina
sentti tuoretta luomu inkivääriä
vettä sopivasti, lisäsin vähitellen sopivan koostumuksen saaavuttamiseksi
stevian lehtiä hain kasvihuoneesta

Hurauttele siloisensuloisensamettisenihanan pehmeäksi kermaksi. Tai jos haluat maitoa, niin lisää vettä ja siivilöi tiheän siivilän tai kestohedelmäpussin läpi maitomainen juoma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti