sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kräkkereitä vaiko nahkereita?

Sitäpä ei tiedä kukaan ennenkuin lopputulos tulee kuivurista ulos. Olen saanut lainaksi ihanan Excalibur kuivurin ja sitä nyt testailen.
Punajuuri-pellavansiemen kräkkereitä menossa kuivuriin.

Ohje on ihan helppo:
(luomuna kaikki ainekset)
2,5 dl kultaisia pellavansiemeniä
1-2 punajuurta
1,5 dl vettä
1-2 tl puhdistamatonta merisuolaa/ruususuolaa
1 tl yrttimaustesekoitusta

Rouhi pellavansiemenet pienemmäksi (blenderissä tai yleiskoneessa), raasta punajuuret. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja koostumus-pitäisi olla taikinamaista. Jos on liian paksua-lisää vettä ja jos on liian löysää-lisää pellavansiemenrouhetta.
Levitä taikina leivinpaperille lastalla tai lusikalla, (ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja silittele ne lastalla/lusikalla kiinni) ja anna kuivua kuivurissa tai uunissa. Kuivatuslämpötilaksi riittää 40-45 astetta, tarkoitus on kuivata, ei paistaa :D ja jos kuivatat uunissa,voi olla tavallinen uuni tai kiertoilmauuni, niin jätä luukku rakoselleen, kosteus pääsee haihtumaan paremmin. Aikaa kuluu kuivurista tai uunista riippuen parista tunnista useampaan tuntiin. Nautitaan hyvässä seurassa luomuvoin tai ihanan soossin kanssa.

Soossi kräkkereille
1 kypsä avokaado
n. puoli tl puhdistamatonta merisuolaa
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
pari luomutomaattia pieniksi silputtuna
Soseuta avokaado, silppua tomaatit, lisää sitruunanmehu ja suola. Maistele, jos on hyvää, niin anna hetken aikaa maustua, jos maltat. Sitten vain herkuttelemaan.

Ainiin tuosta kräkkeritaikinasta tulee yksi uunipellillinen tasaisesti leviteltynä- mutta kukapas estää taputtelemasta vaikkapa pyöreitä kräkkereitä ja vähän paksumpia-on enempi syömisen meininkiä :D

Valoa ja Iloa- sitä elämäniloa!

Laatuun Paluu <3

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! :) Mistä noita kultaisia pellavansiemeniä oikein saa? Kiitos tämänpäiväisestä: RakkausRavintolan ruuat oli kyllä huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. FitnessFirst.fi on hyvä paikka tilata. Saa varmaan muualtakin markeiteistakin voi löytyä. Ja jos ei löydy, niin käytä tavallisia tilalla, maku on hieman voimakkaampi, mun mielestä todella hyviä niistäkin tulee. :D

      Poista